Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие на пожара в ТЕЦ „Марица-изток 2“

13:44, 24 юни 19 25 1050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие на пожара в ТЕЦ „Марица-изток 2“, с. Ковачево, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Стара Загора.

Външна фирма ремонтира комина на ТЕЦ "Марица Изток 2", който гори

От Инспекцията поясниха, че във връзка с постъпил сигнал за запалване на комин в ТЕЦ „Марица-изток 2“, село Ковачево и съгласно действащото Комплексно разрешително, операторът е информирал за възникнала авария в един от абсорберите на СОИ, който е в ремонт.

Пожар гори в ТЕЦ „Марица Изток 2”

Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма пострадали, няма и опасност за населението. Екипи от пожарната към централата и ПБЗН са реагирали веднага за локализиране на аварията. Данните от най-близко разположената автоматична станция за измерване качеството на въздуха в района на село Полски градец, която е на отстояние 7,5 км от централата, не отчита превишения по контролираните замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на аварията, така и към настоящия момент. Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите - Стара Загора ще продължи да следи данните от автоматичните станции в региона и при евентуално нарушаване на качеството на атмосферния въздух ще информира незабавно населението и съответните контролни органи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама