Осъден мним “доктор” агитира за “Демократична България” в ромска махала

11:24, 18 май 19 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мнимият "доктор" Евгений Коцев от ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора агитира за “Демократична България” в махалата. Скандалният Коцев агитира за шестия в листата на коалицията Росен Богомилов, но е присъствал и на срещи с основните фигури в организацията.

Името на Евгений Коцев нашумя след като бе арестуван през март 2011-а. Тогава негов "пациент" постъпи в Спешния център на Старозагорската болница в тежко състояние, след предписано от фалшивия медик лечение. По време на разследването стана ясно, че Коцев се грижел повече от две години за стотици пациенти в "Лозенец". Наел квартира в квартала, която обзавел като лекарски кабинет, отбелязва тогава вестник “Старозагорски новини”.

По времето, по което се е подвизавал като дипломирано медицинско лице, Коцев не се притеснявал да събира такси за прегледите. Срещу него бе повдигнато обвинение за извършване на медицинска дейност без разрешение. Малко по-късно бе осъден на десет месеца лишаване от свобода условно за извършване на медицинска дейност, без да има квалификация за това. През 2009 г. самозваният лекар е осъждан на пробация за същото деяние.

За втори път Евгений Коцев бе арестуван на 4 юли 2013 г. при спецоперация на ОДМВР - Стара Загора, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура заедно с тримата доктори от ТЕЛК  3-ти състав при МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Стара Загора, и секретарката на Комисията. На следващия ден срещу петимата бяха повдигнати обвинения като участници в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и съставяне на документи с невярно съдържание. 

Тогава стана ясно, че документи за инвалидност са били издавани на ромски деца, в т.ч. здрави, срещу 50 до 300 лева подкуп. По този начин на техните родители е била предоставяна възможност да получават социални помощи. В лаптоп на Коцев са открити част от неистинските епикризи на здрави деца. По-късно той бе освободен с мярка "подписка". 

В края на 2013-а срещу Евгений Коцев са внесени няколко дела в Старозагорския районен съд с обвинения по чл. 308, ал. 1 от Наказателния кодекс за съставяне на официални документи с невярно съдържание. Самозваният доктор пишел епикризи от името на лекари от МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", които давал на ромски деца за явяване пред ТЕЛК. 

В наши дни Евгений Коцев продължава да се изживява като ромски лидер в старозагорския квартал “Лозенец”. Личният му профил агитира усилено за кандидатурата на Росен Богомилов. На срещи Коцев обяснява как да се попълни преференция в листата на “Демократична България”. В региона се говори, че участието на Богомилов в листата не е случайно, тъй като чрез него обединението между ДСБ, “Да, България” и “Зелените” разчита на сериозен ромски вот.

Според простовете на профила на Евгений Коцев “братята РОМИ се събудиха”. До какъв резултат за “Демократична България” ще доведе това - ще стане ясно след седмица, на европейските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама