Математичка е Царица Роза 2019 на Казанлък

11:00, 18 май 19 25 2017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това е 19 годишната абитуриентка от Природо-математическата гимназия в града Вероника Красимирова Кънева. Тя е 51-та победилка в конкурса, който организира Община Казанлък. Короната и беше поставена на церемония късно снощи. Вероника спечели конкурса за най-красивата девойка сред 16 абитуриентки в родния град, които достигнаха до финала на надпреварата. Жури тази година бяха мъжете от "Ротъри клуб" в Казанлък, който отбелязва 20 години от основаването си. Участничките в конкурса - спектакъл дефилираха в красиви тоалети на фолклорна основа.

В последния кръг от конкурса всяка една от тях представи Розовата долина и Казанлък чрез избран от нея откъс от литературно или публицистично произведение. Победителката Вероника Стоянова избра стихотворение на своята майка, написано за Казанлък. По традиция победителката в конкурса направи послание и то е: " Нека бъдем повече хора!" Царица Роза 2019 обича математиката, мечтае да се посвети на точните науки. И на родния си град.

Две пътувания до Япония - до Фукяма и до Мунаката получи като награди новата казанлъшка царица от Японското посолство и от Асоциацията Казанлък-Япония. "Горда съм с вашия талант", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова и благодари на родителите на участничките в конкурса "за отгледаните достойни казанлъчанки и българки".

На 31-ви май новата казанлъшка царица ще получи короната си от досегашната й носителка- също математичка- Михаела Хаджиева, Царица Роза 2018 . Това ще стане на общоградска церемония, с която ще бъде обявено началото на тазгодишните Празници на розата в Казанлък.

Новоизбраната царица на Казанлък ще поведе празничното шествие в Казанлък, посветено на розата, което ще е на 2-ри юни.
 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама