Петима души са арестувани за кредитни измами в София и Стара Загора

15:55, 26 фев 19 / Крими 25 692 Topnovini
1

Петима души са арестувани за кредитни измами. Това се е случило по време на специализирана полицейска операция в Стара Загора и в София, съобщиха от МВР.   

Задържани са три жени от на 50, 51 и 52-годишна възраст от столицата, както  и двама мъже – съответно на 38 години от София и на 47 години от Стара Загора. В хода на разследването е установено, че горепосочените лица, в периода от септември 2018 г. до януари 2019 г. в условията на продължавано престъпление, като съизвършители и с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали в заблуждение шест лица от Раднево, Чирпан и Стара Загора. Убеждавали ги, че ще им бъде оказано съдействие за отпускане на кредити срещу заплащане на такса за заличаване на лоша кредитна история. С това са им причинили имотна вреда. 

При проведените процесуално – следствени действия са иззети вещи и предмети, които имат отношение към извършеното престъпление. Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие Районен съд  – Стара Загора е постановил налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима от тях. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани