Проверяват сръбска връзка с обвинената банкова служителка от Нова Загора

17:10, 21 фев 19 25 1759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полиция и прокуратура проверяват сръбска следа по случая с обвинената за отклоняване на пари в особено големи размери управителка на банков клон в Нова Загора. Днес се оказа, че има и нова сюжетна линия.

От профила в „Инстаграм” на вече бившата шефка на банковия клон става ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер, както и различни видове заеми в Сърбия. От прокуратурата и полицията потвърдиха, че работят по тази следа. На този етап разследващите органи отказват всякакви подробности.

Уточняват обаче, че работят и по други версии. И днес в банковия клон в Нова Загора продължава вътрешната проверка на банката. Всички ощетени клиенти вероятно ще трябва да изчакат приключването й, за да си получат парите.

От финансовата институция днес за пореден път увериха, че всички пострадали клиенти ще получат парите си - след приключването на вътрешната проверка на банката. Не е ясно обаче колко дълго ще продължи тя.

Как се пробива схемата

Днес пред bTV проговори и човекът, от който започва разплитането на измамата. Той е студент и иска да запази самоличността си в тайна.

Разбира, че от банковата му сметка липсват пари, когато отива до банка в голям град, за да си плати таксата за семестъра. В сметката му имало над 23 000 лева. Оказва се обаче, че сумата липсва: „Разгледахме с мениджър продажби извлечението от сметката и установихме че са теглени парите ми от дебитната карта, която аз нямам такава 49 пъти.

След като разбира, че сметката му е източена, младежът се свързва с вече бившата директорка на банковия клон. Мистериозно, в сметката му отново се оказват по-голямата част от парите. Сумата обаче е преведена от авоарите на друг клиент на банката, става ясно от извлечението по сметката. Младежът успял да се свърже с наредителя, който с изумление научил, че е „правил” транзакции. 

Според потърпевшия от измамата студент шефката на банковия клон не е действала сама в неправомерното отклоняване на повече от 400 000 лева. Регионалният мениджър Георги Султанов обаче е категоричен – няма данни за съучастници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама