Задържаха куриер в ''ало'' измами за над 20 000 лева

15:30, 14 фев 19 / Крими 25 433 Topnovini
1

58-годишен мъж от Габрово е задържан за срок до едно денонощие. Установено е, че той е съпричастен в ролята на "куриер'' в три телефонни измами. Те са извършени на територията на Казанлък от началото на годината и са на стойност 20 435 лева.

С постановление на РП - Казанлък на лицето е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража'' за срок до 72 часа.
 
От януари досега на територията на Стара Загора и Казанлък са станали 15 телефонни измами, а отнетите пари са над 130 хиляди лева.

В национален мащаб се отчита, че над 8 млн. лева са придобили телефонните измамници само за една година. Все още много хора продължават да стават жертва на тези измами.

"Това са предимно възрастни хора - над 70-75 години, те нямат възможност за бърза реакция, за адекватна оценка, освен това нямат активна комуникация със свои близки и роднини, обясни инспектор Златка Падинкова, началник сектор "Измами" в ГД "Национална полиция" пред БНТ.

"Съветваме хората да знаят - когато ви се искат пари по телефона, става въпрос за измама. Няма никакъв риск вербалните атаки да бъдат реализирани - те са част от телефонната измама и начин, по който измамниците стават още по-убедителни", акцентира още Падинкова.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.