Топ тенор на сцената на Старозагорската опера

09:00, 09 фев 19 / Култура 25 1274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 14 февруари, от 19.00 часа – в Деня на влюбените, Държавна опера-Стара Загора за пореден път ще предложи на своите почитатели среща с изкуството на звезди от световния оперен афиш. В спектакъла на приказната „Турандот“ – уникалната продукция на Операта и Държавния куклен театър – Стара Загора, ще блесне в ролята на принц Калаф френско-тунизийския тенор Амади Лага.

По покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов топ тенорът, който в момента прави стремителна международна кариера, идва за първи път в България и неговата среща с българската публика започва от Стара Загора.

Талантливият артист през последните сезони е предпочитан в ролята на Калаф на редица световни оперни сцени. Вече си е партнирал с оперната дива Цветелина Василева, която ще бъде в ролята на Турандот на 14 февруари. Двамата участват в суперпродукцията на „Турандот“, с която се отбелязва 20-та годишнина на Шанхайската опера /януари 2018/. А през август 2018 се срещат отново във Финландия, където са щедро аплодирани в ролите на Турандот и Калаф в продукцията на пучиниевия фестивал - Торе дел Лаго, представена на сцената на замъка Олавинлина на престижния оперен фестивал в Савонлина. Амади Лага оставя запомняща се следа в историята на фестивала – бисиран е на популярната и обичана от публиката ария „Несун дорма…“. Всъщност – това се случва не за първи път на Амади Лага – подтикнат от нестихващите аплодисменти на публиката, без колебание тенорът дава знак на диригента за повторение на арията в различни спектакли на операта „Турандот“ в Италия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама