Б.Т.Р. дава старт на кампанията "Бъди войник" на Министерството на отбраната

18:00, 06 фев 19 / Общество 25 463 Topnovini
1

Националната информационна кампания за популяризиране на военната професия „Бъди войник“ през тази година започва на 7 февруари в гр. Стара Загора.

В 15.00 ч. във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“ ще бъде разкрита Информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. От 15.00 ч. на централната алея в парк „Пети октомври“ ще бъдат представени образци военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Служба Военна полиция.

Жителите и гостите на гр. Стара Загора ще могат да разгледат бронираните леки автомобили с повишена проходимост „Хамър“ и „Мерцедес“, полевата земекопна машина, бронираните машини „Пустинна котка“ и др. Те ще могат да се запознаят и с възможностите на противотанковия преносим ракетен комплекс „Фагот“ и противотанковия гранатомет СПГ-9, да сглобят автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“, да разгледат оборудването на водолазите от състава на Военноморските сили.

Концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на въоръжените сили ще започне от 18.30 ч. в Драматичен театър „Гео Милев“. Със свои изпълнения ще участват рок група „Б.Т.Р.“, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, формация „Армейска песен“, фолклорно трио „Ладена“, танцовата формация „Латино“, децата от детска градина „Калина“ и Гвардейският представителен духов оркестър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.