Стара Загора вече има свой химн

17:30, 18 дек 18 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикалната емблема на Стара Загора" става химн на града. Това решиха на последното си заседание за годината 41 от общо 51 общински съветници.

Произведението е написано от проф. Петър Жеков, почетен гражданин на Стара Загора, който си отиде от този свят преди пет години, предаде БТА.

В зала "П. Р. Славейков" днес присъства сестрата на именития проф. Жеков - Мария Жекова, която дари в полза на старозагорци сграда в центъра на града, където през 2019 година ще заработи Културен център за даровити деца.

Над 50 предложения включи дневният ред на 39-ото заседание на Общинския съвет. Одобрение получи решението на Комисията по социална политика за съфинансиране на проект "Оборудване за социална кухня към храм "Св. Паисий Хилендарски", направено от Ротари клуб Стара Загора "Берое". Одобрено от съветниците бе и застраховането на имуществото на "Комплексен онкологичен център" ЕООД. Искането е на общинското лечебно заведение, тъй като работи с високотехнологична съвременна медицинска апаратура, както и със скъпоструващи медикаменти.

Съветниците подкрепиха промени в инвестиционната програма и вътрешни компенсирани промени по бюджета на Община Стара Загора за 2018 година.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама