Редица нарушения са открити в две столични психолаборатории

12:52, 16 дек 18 25 1280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на „Икономическа полиция“ – ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите извършиха съвместни проверки на четири лаборатории за психическа годност на кандидат шофьори в София и Стара Загора.
Съвместните действия са осъществени на 12 и 13 декември, а в хода им са констатирани сериозни нарушения в две от проверяваните лаборатории. В едната те са били свързани с провеждане на психологически изследвания и тяхна обработка, за което е съставен акт за административно нарушение, като работата по изясняване на случая продължава.

При проверка в друга лаборатория е установено, че в момента тече психологически изпит на група от осем човека, но на място е имало само един кандидат-курсист. Същевременно в списъка за присъстващи били оградени всички, заявили явяване. По случая е съставен акт за установено административно нарушение. При проверката служители на НАП са констатирали липси по касова наличност.

Работата по изясняване на случая продължава и материалите ще бъдат предадени на компетентните органи за взимане на отношение по случая.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама