Университетската болница в Стара Загора остава без отопление заради задължения

17:35, 19 ное 18 / Общество Сподели в: 25 377 Topnovini Автор: Topnovini
1

Най-голямото лечебно заведение в областта –Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора е без отопление, а пациенти и персонал стоят на студено. За пореден път причината са задължения на лечебното заведение към  фирмата-доставчик на синьо гориво. От пресофиса на "Овергаз" потвърдиха, че не подават към болницата газ за отопление, заради натрупаните задължения към тях в размер на 100 хиляди лв.

"Лечебното заведение дължи над 100 хил. лв. В момента се водят преговори с Министерство на здравеопазването тъй като, както знаете, болницата се финансира от тях. Надяваме се другата седмица преговорите да приключат и болницата да се разплати."

От "Овергаз" са категорични, че няма да възстановят газоподаването до изчистване на задълженията към тях. 

Изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев обаче заяви, че парите за отопление за ноември са преведени. Той отрича лечебното заведение да има стари задължения към "Овергаз", освен за лихви по стари задължения, предаде БНР.

"Миналата седмица болницата преведе авансово 47 хил.лв. за отопление за ноември - 7 хил.лв. за АГ-комплекса и 40 хил. лв. за големия корпус, детска клиника и инфекциозно отделение."  

Около 360 са лежащо болните към момента в университетската болница. Проверката ни показа, че температурата в стаите е от 18 до 20 градуса, по-ниска е в коридорите и общите помещения. Според нормативните изисквания тези температури са достатъчни, а при необходимост се включват отоплителни уреди. Пациентите също заявиха, че в стаите засега е сравнително топло.   

Последната голяма криза с отоплението в най-голямото лечебно заведение в областта беше през януари 2015 година.  Тогава от дружеството доставчик на природен газ предупредиха, че спират парното заради натрупаните задължения от над 200 хил. лв.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани