Търсят баби рокаджийки в Казанлък

17:20, 07 ное 18 / Любопитно Сподели в: 25 375 Topnovini Автор: Topnovini
1

Проект търси смели и „живи” баби, които пеят вярно, пластични са и искат да се забавляват. Те трябва да изпълняват съвременни, но аранжирани специално за тях рок парчета. Иновативният за България свеж музикален проект е на казанлъшкото читалище „Искра -1860”, а организаторите са убедени, че групата „Бабс БГ” ще може да се изяви на голямата сцена още в началото на следващата година.

Целта е да се създаде певчевска и танцова музикално-артистична група от жени на около и над 65 години /6-8 или 12/, които да изпълняват съвременни поп и рок-парчета, както и техни кавъри. Композитори вече работят по репертоара на бабешката поп и рок група „Бабс БГ”.

''Започваме с баби, догодина ще търсим и дядовци'', обещаха организаторите. Ръководител на проекта „Бъди звезда на 70” ще бъде старозагорецът Стоян Петров, който е единственият български възпитаник на музикалната академия в Русия Гнесин и глас на Мюзик айдъл от 2008 година. В търсене на креативни и талантливи  баби ще му помагат още зам.-председателят на читалищното настоятелство Теодора Иванова и музикалният педагог Стефка Денева.

''Проектът е местен и самодеен, но имаме амбицията да го превърнем в национален и комерсиален'', коментира Иванова като добави, че вече се търсят и спонсори. Подобни групи, според Стоян Иванов, са изключително успешни, като даде за пример групата, която преди години участва в конкурса Евровизия.

Набирането на талантливи баби ще става с кастинг, за който в Казанлък вече върви кампания с плакати.

Прослушването е на 1,2 и 3 декември в казанлъшкото читалище като бабите трябва да подготвят песен, изпълнена акапелно, рецитация на стихотворение и интервю с журито.

Вече е факт и първата баба, записала се за кастинг. Това е баба Радка от Крън, с прякор, както тя се представи Радка пиратка, предаде ''Дарик''.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани