Поезия заля автобусите в Стара Загора

15:10, 02 ное 18 / Любопитно 25 1355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поетични творби от старозагорски автори четат от тази сутрин пътниците в градския транспорт в Стара Загора. Автобусната и тролейбусна мрежа вече е място, където денят може да започне и с четене, разказа ''Дарик''. 

Явлението възникна внезапно, не беше обявено предварително и според организаторите не е имало намерение да бъде свързано с нищо конкретно – нито с повод, нито с дата, нито дори със сценарий. Щастлива случайност обаче поставя нещата така, че на датата 2 ноември то съвпада с обявяването на имената на отличените участници в тридесет и петия национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев”.

Иначе идеята на „поетичните автобуси” е всеки един от пътуващите да има възможност да се докосне до красотата на поетичното изкуство, създадено в далечно или в по-ново време от поетите на Стара Загора. „Защо не и да се повозим специално за това?”, допълва един от създателите на събитието.

Стара Загора е градът на правите улици, липите и поетите. Имената на поетичните творци обаче често тънат в незаслужена забрава, някои от тях са напълно неизвестни дори и на кореняците старозагорци. Затова поезията заля автобусите в този ден, за да превърне всеки един, който има възможност да се докосне до красивите думи, в част от общността на красотата, част от общността на старозагорската поетична памет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама