Галерия „Сердика“ представя „Фотони в цвят“ - живопис и светлинни инсталации

12:45, 20 май 22 / Култура 25 1668 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова
Силвана Тодорова - Любов без лъжи
Силвана Тодорова - Любов без лъжи

Галерия „Сердика“ представя ФОТОНИ В ЦВЯТ - една различна експозиция, симбиоза между два свята за стремеж, за спокойствие и уют с нотки на мистерия от паралелна реалност.

От 26 май до 17 юни 2022 г. в галерия „Сердика“ ще бъдат подредени живописните платна на Силвана Тодорова и уникалните светлинни инсталации на Иво Тодоров. Тя е магистър по бизнес администрация, а той е завършил Техническия университет, но и двамата смятат, че ... всичко около нас е математика и … фотони в цвят.

ФОТОНИ В ЦВЯТ е експозицията, в която мъжът е общото, а жената е частното и там... някъде се извършва онзи енергиен обмен между хората. 

Светлинните инсталации са необичайни, овладени от минали времена. Събирателен образ на изчезнали светове. Днес те ни напомнят за фотоните, които са се родили преди милиони години и отражението на цветовете по пътя до нас.

„Повече от 30 години съм ценител и колекционер на стари вещи, и за мен е истинска магия възможността да вдъхвам нов живот, там където е изгаснал. Това за мен не са обикновени лампи, това са истински арт светлинни инсталации, които носят мистиката от непреходността на времето”, споделя Иво Тодоров за своите творби.

Живописните обекти, включени във ФОТОНИ В ЦВЯТ са конкретика в абстрактната алюзия, ухание на щастие, понякога на още по-голямо щастие и винаги усещане за вълшебство. За Силвана Тодорова рисуването е вдъхновяващо, сред цветове, ухания и усещания. „Винаги е тайнствено и омайно. Така ми се иска да го споделя, да заразя с желанието за изящество и чистота, да съм събудена за красота, да се чувствам разпиляна върху земята” казва тя и допълва, че рисува, за да запази спомените си за това, което вижда и чувства. 

Сила 

Картините на Силвана Тодорова, които ще бъдат показани в Галерия „Сердика“ са различни по големина платна и са изпълнени с техниката акрилна живопис.

Изложбата ФОТОНИ В ЦВЯТ в Галерия „Сердика“ е с вернисаж на 26 май (четвъртък) 2022 г. от 17:00 до 20:00 часа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама