Премахват знакови обекти от Борисовата градина

17:46, 13 май 22 / София 25 1806 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

След дълги съдебни спорове Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка. На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от „ЕВРО-2007“ ЕООД и собственост на „МЕГА 2020“ ООД“, написа тя.

В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване“, заяви Фандъкова.

„Окончателно бяха спечелени и делата срещу „Софтрейд 2003“ ООД за премахване на 6 чадъра от метална конструкция с 6 стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата“, обясни още кметът и допълни: „По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на „Софийски имоти“, които са ги отдавали под наем“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама