Демонтират „Един човек“

11:59, 30 апр 22 / София 25 1696 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов ще бъде премахната от Градската градина до 1 май.

Първоначално тя трябваше да бъде демонтирана през декември 2021 г., но престоят ѝ в сърцето на София бе удължен до края на април 2022 г.

На 6 ноември 2020 г. на площадка „Мавзолей“ в Градската градина бе и символичното официално откриване на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“. Това е първият проект, финансиран от Столична община по програма „Навън“ за временни художествени проекти в градска среда.

Високата над 13 метрова конструкция, снабдена с 42 лед дисплея от двете си страни и тежаща близо 8 тона, престоя на мястото на бившия Мавзолей година и половина. Доц. Шурелов тогава обясни, че инсталацията събира информация от заобикалящата го среда посредством видеокамери за наблюдение и сложен компютърен алгоритъм, който прави възможно функционирането на тази система и дава възможност инсталацията да анализира информация, данни и да интерпретира всичко това в една хомогенна визуална картина, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Георги 05:29, 01 май 22

Докато минавахме по край тази творба моя позната сподели,че ако я види човек със слабо сърце може да получи припадъци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама