Кралев обвини Василев в „гигантска манипулация“ за Зимния дворец

14:22, 22 апр 22 / Политика 25 1754 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преди дни спортният министър Радостин Василев направи инспекция на Зимния дворец в София. Министърът показа потресаващи кадри на сградата, която тъне в разруха 4 години след ремонт по време на правителството на ГЕРБ. Зимният дворец е единственото национално съоръжение за ледени спортове в България. А на видеото изглежда като занемарено от десетилетия. Министър Василев се закани, че ще сезира прокуратурата. Той спомена конкретно директорката на „Академика 2011“, която вече е уволнена, както и бившия спортен министър Красен Кралев. „Тук са се вършили престъпления“, коментира Василев и изтъкна, че след ремонт за милиони при Кралев има само едно пребоядисване и супернекачествена настилка.

Зимният дворец тъне в мизерия и разруха четири години след ремонт

Красен Кралев обаче обвини Радостин Василев в манипулация.Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от Зимния дворец, са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес и които никога не са били обект на ремонтни дейности. Във видеото се вижда вход на сградата, който не се използва от 30-40 години”, написа той във Facebook.

Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на Зимния дворец, използвани от различни наематели в последните 20 години”, коментира Кралев.

Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако „силата е в истината“ - защо не бяха показани кадри на Зимния дворец преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито съблекалните?!”, пита бившият спортен министър.

Кралев изтъква, че през 2017 г. са инвестирани 5 млн. лева за спешен ремонт на основните помещения в Зимния дворец, които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари. Ремонтирани са състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата е изцяло подменена, поставена е топлоизолация на покрива и на външните стени, подменена е и осветителната инсталация.

Той посочи, че всички, които използват залите, били „много благодарни и до днес за направеното“, и призова Василев „най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама