Двама задържани за убийството на бившия полицай в „Лозенец”

16:34, 14 апр 22 25 2059 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Двама души са задържани след проведена специализирана операция във връзка с убийството на бивш полицай.

Любомир Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР, беше убит на 25 март тази година пред жилищна кооперация в столичния квартал „Лозенец”.

Разследващите работят по версията за неуредени финансови интереси.

След проведената спецакция в сряда са задържани две лица, претърсени са немалко адреси в София, има претърсвания и в две областни дирекции извън София, съобщи началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков.

Жестоко убийство в София

Към момента има доказателства за участието в деянието на един от задържаните в качеството му на помагач. За втория задържан няма категорични доказателства, каза още Цветков.

Прокурор Иво Илиев съобщи, че самото убийство е било планирано и организирано предварително. Извършителят се е упражнявал да стреля с оръжие със същия калибър като това, с което е извършено убийството, проучил е добре района и е подсигурил автомобил, с който да напусне местопрестъплението, съобщи прокурорът, цитиран от БГНЕС.

На съвместния брифинг на СГП и СДВР стана ясно, че и двамата задържани са известни на полицията за телесни повреди и заплахи.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама