Нови полети до Европа и Балканите от София

10:48, 31 мар 22 25 1632 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

През лятото пътуващите през летище София ще могат да избират от над 80 нови и добре познати дестинации. Те са част от програмата на летищния оператор „СОФ Кънкет“ за разширяване на полетната мрежа и дават възможност за удобни връзки и трансферни полети до съседни държави, туристически градове в Европа и екзотични места за почивка, съобщиха от софийското летище.

За първи път от София ще се изпълняват полети до Задар, Хърватия, на авиокомпания Ryanair. Те са планирани от 1 май – два пъти седмично в сряда и неделя. Задар става все по-популярна туристическа дестинация и радва посетителите със своите природни и исторически забележителности.

Сред новите предложения са и редовните полети на авиокомпания Gullivair до Скопие, Тирана и Солун. Първият полет до Скопие беше изпълнен на 26 март, а този за Тирана е планиран за 2 април. Полетите до Солун полетите ще бъдат три пъти в седмицата – вторник, петък и неделя и започват от 17 юни.

Българите летят най-много до екзотични дестинации

Чешките авиолинии (Czech Airlines) също възстановяват полетите си по маршрута София-Прага, по който не са летели от 2012 г. Те ще бъдат три пъти седмично в дните вторник, четвъртък и събота от 3 май. А Италианските авиолинии (ITA) отново ще летят до Рим (Фиумичино) всеки ден от седмицата без четвъртък от 1 май.

През летния сезон удобна връзка ще има и до морските столици. Авиокомпания Ryanair започва полети до Варна два пъти седмично от 1 май, а авиокомпания Gullivair подновява полетите си до Бургас от 10 април. Националният авиопревозвач „България ер“ също изпълнява полетите си до двата града.

Продължават и чартърните полети до популярните дестинации от зимното разписание Кайро и Хургада в Египет, Ла Романа в Доминиканската република и много други.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама