Галерия „Сердика“ представя Михаела Зоева с „Интимни светове“ 

11:24, 21 фев 22 / Култура 25 2041 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 23 февруари до 18 март 2022 г. Галерия „Сердика“ ще представи „ИНТИМНИ СВЕТОВЕ“ - петата самостоятелна изложба на Михаела Зоева.

В експозицията са включени нови и непоказани досега творби - изключително лични, интимни и неподвластни на цензура. Те са рисувани спонтанно, в моменти на силни лични преживявания, споделя Михаела. 

Художественият изказ в работите е директен, без претенции, без разкрасяване и с единствената, понякога болезнена, необходимост от съкровено общуване с „подсъзнателното“ и отразяването му в реалния свят. По своята изящна синтезираност и минимализъм, картините на Михаела Зоева, напомнят на къс разказ, майсторски написан чрез езика на рисунката, който без съмнение всички ние инстинктивно разбираме без нужда от превод и обяснения.

„Харесва ми да рисувам голо тяло, използвайки различни техники - акрил, въглен, пастел, туш и варак върху различни хартии и дървени подложки. Голото тяло е магнетично. Красотата, еротиката и естетиката на изчистените форми на фигурите изразяват интимния ми вътрешен свят“, казва тя и допълва, че се вдъхновява от старите майстори и се опитва да се доближа до лекотата на техния творчески замах. 

„Обичам да се връщам в минали епохи, да наблюдавам детайлите в облеклото и естетиката на хората от миналото“, признава тя. Творбите на Михаела са олицетворение на емоциите, които хората изпитват във всички аспекти на живота си. „Често започват автобиографично, но идеите зад всяка творба много бързо, стават универсални“, казва още тя. 

Вернисажът е на 23 февруари (сряда) 2022 г. от 17:00 до 20:00 часа при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама