Пищна изложба на орхидеи в Ботаническата градина

15:00, 13 фев 22 / София 25 2204 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повече от 60 вида орхидеи могат да се видят на изложба в Ботаническата градина на Българската академия на науките (БАН)

Те ще могат да бъдат видени от 12 февруари до 20 февруари. Тя ще е отворена за посетители - всеки ден от 10:00 до 17:00 часа, а след това, до 15 март - в постоянното приемно време, от вторник до събота, от 10:00 до 16:00 часа, съобщиха от научната институция.

Събитието се провежда за 15-ти път. В България естествено разпространени са 26 рода орхидеи с около 60 вида, 24 от тях са защитени от Закона за биологичното разнообразие. 

„Ботаническата градина преди 15 години се присъедини към ботаническите градини в света, които през този сезон имат събития, свързани с орхидеите. Нашите експозиции са скромни, но можем да покажем разнообразието от форми и багри на орхидеите, и красотата на естествените природни видове, както и на създадените от селекционерите популярни хибриди“, отбелязват ботаниците. 

Сега там има изобилие от цъфтящи растения: цимбидиуми, венерини пантофки, благородни и други дендробиуми, орхидеи пеперуди, онцидийни хибриди и други. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама