Без каруци в София от 1 юни

14:42, 10 фев 22 / София 25 2320 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От 1 юни 2022 г. се забранява движението на коне с каруци в цяла София. Това решиха на заседанието си общинските съветници. Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата. 

Регламентира се и контролът над нарушителите. Освен превозното средство, временно ще се задържа и конят на нарушителите. Животното ще бъде поемано от „Екоравновесие“ до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче, нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение.

„Екоравновесие“ ще трябва да се грижи за тези животни, а не да ставаме свидетели на безумни гледки, като връзването им пред районните управления. Някои стопани не се грижат добре за тези животни“, категоричен беше председателят на транспортната комисия Карлос Контрера през октомври, когато транспортната комисия разгледа въпроса.

Теренът, който ще бъде предложен за такъв наказателен паркинг, се намира в район „Требич“, стана ясно тогава.

Идеята за създаването на наказателен паркинг за коне в София датира от 2010 г. Тогава от общината имаха намерение да поискат официално от МВР част от базата на „Гражданска защита“ в село Железница, като терен за отглеждане на бездомни коне, където да бъдат настанявани конфискуваните животни от незаконно преминаващите каруци.

Идеята тогава беше конфискуваните коне да бъдат настанявани на определените терени за срок до две седмици, в които собственикът им да заплати санкцията и да докаже, че животното е законно притежавано, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама