Бременна жена пропадна в шахта в София

16:04, 30 ное 21 25 2223 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бременна жена пропадна в шахта до Централната поща в София.

Жената е на 38 години. По информация на bTV е вървяла с мъжа си, когато е стъпила върху шахтата, металните врати се разместили и тя пропадала на височина от 3 метра.

Откарана е в „Пирогов“, където е прегледана. Мъжът ѝ каза, че тя и плодът са добре. Има охлузвания на бедрото, няма да бъде хоспитализирана.

Шахтата се намира до заведение. Собственикът му обясни, че тя е за достъп за мазе, което е под заведението и което те никога не са използвали. Пострадалата възнамерява да заведе иск.

Столична община: Собствениците на сградата са отговорни за шахтата

Експерти от район „Средец“ са направили проверка на място на инцидента в центъра на София. Съоръжението е подземен вход към мазета на сградата. Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е собственост на сградата, уточняват от Столична община.

Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние.

Съставен е констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Мястото на инцидента е обезопасено, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама