Проф. Кантарджиев ще консултира Столична община за ваксинацията

12:59, 12 юни 21 25 2525 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Проф. Тодор Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинационния процес. След като беше пенсиониран и освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести, той благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата, съобщи Нова телевизия.

Всички обичат проф. Кантарджиев

Той заяви, че в пенсионирането му няма нищо трагично или драматично. „Няма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам на хората“, заяви проф. Кантарджиев пред БНТ. „Дай Боже, всеки така да го изпратят.Призивът ми към колегите, които вече демонстрираха своето отношение, е, че няма нужда да настояват. Благодаря човешки - разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“.

Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват“, смята проф. Кантарджиев. „Сега настана едно такова време, че ако не си заплашен от отстраняване, значи си никой“, допълни той.

Тодор Кантарджиев: Стойчо Кацаров е опасен за здравната система

Преди десетина години беше същата ситуация с морбили, каквото е сега с коронавируса. Купуваха се ваксини, подаряваха се на съседни държави и в този момент стана една епидемия - за съжаление 24 дечица умряха. И сега какво стана - министърът започна да тътърси махна на тези, които видяхте какво направиха“, коментира проф. Кантарджиев. „Слава Богу, че имаше политици, които можеха с кризи да се справят. Помните пролетта на 2020 г. какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме така в България“, допълни професорът.

Той е категоричен, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването ѝ към възрастни и трудноподвижни хора е правилно.

Фандъкова благодари на Кантарджиев

"Благодаря на проф. Кантарджиев, че прие поканата ми да участва в организацията на процеса на ваксинация в София. Убедена съм, че както със знанията и опита си, така и с умението му да обяснява проф. Кантарджиев ще допринесе повече хора в София да пожелаят да се ваксинират", написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook. Tя посочи, че е важно преди есента да е ваксиниран възможно най-голям процент от хората, за да се избегне нова вълна и въвеждане на строги мерки.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама