7-годишно дете е удушено в Ковачевци

20:50, 05 юни 21 25 2835 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

7-годишно дете е удушено в къща в село Ковачевци, Самоковско, съобщиха от прокуратурата.  

Оттам информираха, че майката е подала сигнал за изчезването на момиченцето в 20 ч., а около 22 ч. е намерено мъртво в съседна къща в селото.

От Спешна помощ посочиха за bTV, че в 22.50 ч. е извикан техен екип, който пристигнал на място в 23:10 ч. Там спешните медици констатират смъртта на детето.

Прокуратурата повдигна обвинение на 15-годишно момче от същото село. Той е задържан за срок до 72 часа.

По-късно близките на починалото дете се събраха на протест в селото. Те настояват предполагаемият извършител да получи най-тежкото наказание. „Този човек заслужава да не излезе от затвора, заслужава смъртна присъда“, каза опечаленият баща пред bTV. По думите му през цялото време, докато търсели детето, от съседния имот не се е чуло нищо. Живеещите в района обясниха, че арестуваният е бил агресивен към жители на селото и е живеел сам.

Първоначално се появи информация в медиите, че момиченцето е било изнасилено и убито. Все още обаче няма експертно становище. 

Разследването по случая продължава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама