Започва Пролетният панаир на книгата пред НДК

08:28, 31 май 21 / Култура 25 4810 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пролетният панаир на книгата отваря врати днес пред НДК. Участниците в изложението ще са рекорден брой - повече от 120 издатели и търговци, разположени в 54 шатри. Близо 100 са културните събития, предвидени за следващите 7 дни.

Посетителите ще могат да подкрепят петиция, с която издателите настояват по-ниската, 9-процентна ставка на ДДС за книгите, да стане постоянна, съобщи за БНР организаторът на изложението Велизара Добрева.

По този начин да подкрепим книгата, която не е обикновена стока, а носи в себе си езика, културата и бъдещето на нацията. Защото, за да може да има четящи хора, трябва да има книги, те да се издават и да стигат до тях. А четящите хора са тези, които наистина градят едно добро и хубаво бъдеще както в социален, така и в икономически аспект“, каза Велизара Добрева - председател на Асоциация „Българска книга“ и организатор на Панаира на книгата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама