220 снегорина по пътищата в страната

13:15, 26 яну 21 / Общество 25 1554 Шрифт:
Биляна Иванова

Над 220 машини обработват и почистват пътищата от републиканската пътна мрежа, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. В момента сняг вали на прохода „Петрохан“, както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу заледяване и хлъзгавост, съобщиха от АПИ. 

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

От пътната агенция апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. 

Обстановката в столицата

След като в София заваля сняг тръгнаха и снегорините. Започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване по всички трасета на обществения транспорт в общината. На терен към момента са 123 стегопочистващи машини.

Жълт код за дъжд и сняг

В район "Витоша" се извършва и обработка на основни улици, както и стръмни участъци в кварталите. В планината Витоша се извършва и опесъчаване на двата пътя „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

В момента градският транспорт се движи при зимни условия по обичайните си маршрути, съобщиха от Столична община.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.