Пуснаха за движение новото платно на столичния бул. "Тодор Каблешков"

12:05, 16 ное 20 / София 25 3249 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От днес е възстановено движението по новоизграденото южно пътно платно на булевард "Тодор Каблешков" в участъка от бул. „България“ до ул. „Лиу Айер“. Възстановено е и движението на автобусите и тролеите в района, каза пред БГНЕС зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

„В следващите 1-2 седмици очакваме да приключат работите по довършване на тротоарите и на велоалеята. По този начин ще имаме две платна с по три ленти за движение - северно и южно“, обясни Джоргов.

Снимка: БГНЕС

Разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" се забавя с 80 дни

Догодина ще бъдат довършени дейностите в кръстовището с ул. „Луи Айер“, както и изграждането на нова велоалея, рехабилитация на тротоарите и поллагането на нов износващ пласт на северното платно на булеварда. Дейностите там се отлагат с около 80 дни заради неблагопроятните климатични условия, които предстоят.

Снимка: БГНЕС

Трамвай кога? "В момента тече проектираннето на трасето. Идета е от бул. „България“ трамваят, на първо време да стигне до бул. „Черни връх“, където да направи връзка с колелото на трамвай 10 в „Хладилника“. А на един по-късен етап трамваят ще продължава и по ул. „Филип Кутев“", каза зам.-кметът и добави, че двата булеварда са част от вътрешния градски ринг и реализирането им е приоритет за Столичната община и посочи, че се надява до 2 години да започне изграждането и на трамвайното трасе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама