Пътник загина, след като беше повлечен от тролей в столицата

13:13, 12 окт 20 / София 25 2003 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

С лишаване от свобода до 6 години е заплашен шофьор на столичния градски транспорт заради инцидент със загинал пътник. Фаталният инцидент е станал вчера вечерта, съобщи bTV.

44-годишният водач е спрял превозното средство на спирката „Център по хигиена“. Пътникът е слязъл от предпоследната врата, но не се отдалечил достатъчно от превозното средство. Когато вратите се затворили, хванали якето на възрастния мъж.

Обвиняемият не погледнал камерите и тролейбусът повлякъл 68-годишния мъж. В един момент якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. В следствие на получените травми мъжът е починал.

Водачът спрял тролейбуса едва след като граждани отвън започнали да му подават сигнали за случващото се. Според прокуратурата обвиняемият е имал техническа възможност да предотврати ПТП-то и да осигури безопасно слизане на пътника.

Държавното обвинение подчертава, че водачът на тролейбуса е бил длъжен след затварянето на вратите да се увери, че няма хора от дясната страна на тролейбуса и едва след това да потегли.

От съдебномедицинската експертиза става ясно, че пострадалият е получил множество травми, а причина за смъртта е спиране на сърдечната дейност.

Верижна катастрофа на АМ „Струма“ край Благоевград, пострада 36-годишен

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама