Фестивалът, който превърна реките на София в паркове

16:16, 29 сеп 20 / София 25 3474 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

През последните дни на септември столичните канали, по които минават реките Перловска и Владайска, се превърнаха в арт пространства за музика и светлинно шоу покрай фестивала „Реките на София“.

Идеята е проектът да е дългосрочен, а локациите на каналите – Национален стадион Васил Левски, Лъвов мост и Зона Б5, да се превърнат в места за спорт, отдих и култура.

Идеята за проекта е на Мартин Янков, който го реализира заедно с „Колективът“. Организаторите се надяват в бъдеще коритата на Перловска и Владайска река да се трансформират в популярни социални точки за софиянци.

Фестивалът е първата крачка от дългосрочната ни инициатива за трансформиране на софийските канали в активни публични пространства. В инициативата бързо се включиха редица организации, бизнеси и личности, които прегърнаха идеята и ни подкрепиха с това, с което могат: някои със знания и логистика, други със средства, а трети с организация и популяризиране, казва Мартин за Licatanagrada.com

Фестивалът започна с ателиета по рисуване, детски работилници за къси разкази, музикална сцена на открито и прожекция на късометражни филми.

Очаквайте фестивала CineLibri от 18 октомври до 8 ноември

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама