Празникът на София със Sound Underground

07:00, 17 сеп 20 / София 25 3663 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

София празнува в метрото. Артисти и спортисти по стрийт спортове ще изненадат столичани и гости на града с кратки  демонстрации.

В „мотрисата-фантом“ зад диджей пулта ще застанат градските легенди на електронната музика - DJ VLD и Disco Manga. 

Акцията се осъществява с домакинството и партньорството на Столична община – Метрополитен ЕАД. Нетрадиционната проява за Деня на София ще изненадва в извънпиковите часове – около обяд и вечерта, съобщават организаторите от Националния център за иновации и дигитални изкуства.


Мотрисата ще се движи по разписание и на пръв поглед нищо няма да издава, че нещо различно ще се случи.

На пероните обаче пътниците ще се озоват в „ъпгрейтнат“ влак със светлини, брандинг, украса и звук. 

На всеки пробег по маршрута от Красно село до кв. "Хаджи Димитър", музиката ще се променя от трап, през хип-хоп и хаус до техно.

SOUND UNDERGROUND разчита на доброто настроение на всички пътници без значение от тяхната възраст. Всички ще бъдат поканени да участват в  Tik-Tok предизвикателство.


Стюарди ще бдят за сигурността, носенето на предпазни маски и недопускането на струпване на прекалено голям брой пътници, във връзка с противоепидемичните мерки.

SOUND UNDERGROUND се случва за първи път в България в такъв формат, а младежката инициатива е вдъхновена от добри практики в Лондон,  Хонг-Конг, Токио, Берлин, Ню Йорк, Варшава и Будапеща.


Събитието в подземната железница на София ще бъде заснето за парти клип, предназначен за ротация в световни музикални канали за електронна музика. Събитието ще кандидатства в различни конкурси за трансформация на градската среда чрез съвременна култура.

Мотото на SOUND UNDERGROUND е „Когато движението среща изкуството“, а зад инициативата застава като медиен партньор - TOPNOVINI.BG

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама