Правят денонощна детска поликлиника в София за 1 млн. лева

19:50, 09 сеп 20 / София 25 845 Биляна Иванова
Снимка: Pixabay

Общинска сграда в район "Възраждане" ще се реконструира, за да се превърне в общинска детска поликлиника. До края на тази седмица Столичната община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности. Целта е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ.

Направен е анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включен и екип от лекари, съобщиха от Столична община.

Детската поликлиника ще работи денонощно. Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината, съобразно спецификата на детската възраст и заболявания - в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория. Ще има и дневен стационар, ако е необходимо извършване на манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поканила един от най-популярните художници на улично градско изкуство Насимо да предложи визия за фасадата на сградата.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лева. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията, допълват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!