Радев: Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания

18:40, 10 юли 20 / Политика 25 4191 Шрифт:
Автор:

Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Това заяви държавният глава Румен Радев пред хилядите, излезли пред президентството в негова подкрепа.

"Стига да сме мъдри и непреклонни. Трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, американофили и американофоби. Няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват да разиграватат отново етническата карта. Имаме ясно кредо - свобода, законност и справедливост за всеки един в България", каза Радев.

"Не сме тук, защото сме еднакви. Тук сме, за да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни. Тук сме, за да кажем "не" на политическите сили, "не" на прокурорския рекет, "не" на произвола, който погазва принципа за невинност. "Не" на популизма, който убива правото и правовата държава, "не" на прокурорското бездействие за огромната корупция, която разсипва България", допълни държавният глава. 

"Тук сме, за да кажем "не" на страха, на който се опира мафията, завладяла  властта. Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещото на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи, емигранти, прокудени от отчаяние. България е за всички тях", категоричен е президентът. 

"България не е бащиния и собственост на олигарсите. Тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самопроизвежда", каза още той. 

"Всички вие, хилядите свободни български граждани, с вашето присъствие показвате, че Европа не може повече да гледа на България с широко затворени очи. В следващите дни мафията ще сее разкол, ще очерня лидерите на протеста, ще обвинява, че сте платени, ще организира бутафорни контрапротести и провокации. Нека знаят едно - платените протести са там, където са автобусите. Искам да ви помоля - не бъдете агресивно към нашите братя и сестри, които са от другия край. Те са там от принуда и от страх. Нека им помогнем да се отърсят от страха и принудата. Убеден съм, че те ще го направят скоро", заяви президентът.

Снимка: Юлиан Тодоров

"Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията, но най-страшната пандемия е тази на корупцията. Именно заради срива в доверието на управлението битката с пандемията е плашеща.  Днес на площада се решава  бъдещето на България, не във Фейсбук, не на масата, а именно тук. С нашето присъствие днес ние гласуваме за бъдещето на България. На площада днес всички ние и в следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме. Мутри - вън! Бог да пази България", заключи държавният глава. 

За втори пореден ден стотици граждани се събраха пред сградата на президентството, за да изразят подкрепата си за държавния глава.

Недоволните настояват за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. На днешния протест се виждат плакати със социални послания. 

На протеста се виждат представители на десни и леви партии. Там е и лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова.

Протестът срещу Борисов и Гешев блокира Орлов мост

Снимка: Юлиан Тодоров

Снимка: Юлиан Тодоров

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:15, 10 юли 20

Нинова и Радев, искат да потрошат България, да вземат властта, дори за малко, за да уволнят всички, които се занимават с тяхните и на спонсорите им далавери, Радев обеща : ВСИЧКИ ВЪН! само наши, верни престъпници да назначи, а и на баджанаците да даде властови позиции! За 4-5 месеца управление на Радев, погрома е пълен, но офшорките на червените са препълнени с накрадени пари! Импийчмънт на говорителя на Нинова , както е предвидено в чл.103 (2) от Конституцията на България! Това е спасението от подготвяния, пореден фалит на България!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама