Арестуваха трима, приближени до Божков

17:20, 03 юли 20 25 6897 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Спецакция се провежда на две места едновременно в София. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели и прокурори от Специализирана прокуратура са влезли в къща в квартал „Симеоново“, където е задържан бивш служител на МВР, който в последните години се е грижил за охраната на укриващия се в Дубай Васил Божков, съобщи Нова телевизия.

Снимка: Юлиан Тодоров

Славчо Марков, бивш служител на МВР, а през последните години един от тримата най-приближени до обвинения и укриващ се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков, най-вероятно е арестуван при днешната спецакция, съобщи БНТ. Операция се провежда и в офис на охранителна фирма на ул. „Черковна“ 38.


Снимка: Юлиан Тодоров

Паралелна акция има и в Сандански, където е задържан Веселин Балтов - шефът на охраната на Васил Божков, съобщи "24 часа".

Арестуван е и Емил Кабакчиев, който е управител на детективска агенция, за която се смята, че е близка до бизнесмена, укриващ се в Дубай. Той е бил задържан в квартал "Левски".  

Божков погна и прокуратурата

От Специализираната прокуратура съобщиха, че събират нови доказателства срещу Васил Божков. Претърсват се адреси на територията на София и Сандански, в това число в офисите на търговско дружество, свързано с Божков, с цел да бъдат иззети веществени доказателства, относими към предмета на делото.
Снимка: Юлиан Тодоров

Съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол"

По неофициални данни акциите имат връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения.


Снимка: Юлиан Тодоров

Преди дни укриващият се в Дубай бизнесмен публикува снимка на прокурор Ангел Кънев, от които става ясно, че той е бил следен и сниман на различни места в столицата.

В отговор главният прокурор се закани, че законът и прокуратурата ще застанат зад всеки честен магистрат, а прокурорската колегия във ВСС изрази в декларация възмущение от посегателството върху личната свобода на Кънев.


Снимка: Юлиан Тодоров
 
Васил Божков не пропусна да напише своя коментар във "Фейсбук": "Специализираната прокуратура пак влезе в ролята на наказателен отряд. Задържани са мои бивши служители. Сред тях е и 70-годишен адвокат. Причините отново са непознати за българските и европейски закони. Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори" и призова #БъдетеСмели.
 
 
 
"Очевидци са категорични, че при задържането на Веселин Балтов полицаите са напъхали в джобовете му вещества с неясен произход. Арестът е извършен на улицата, без представена заповед. Прокуратурата унищожава истинските доказателства и се опитва да фабрикува фалшиви.Очевидци са категорични, че при задържането на Веселин Балтов полицаите са напъхали в джобовете му вещества с неясен произход. Арестът е извършен на улицата, без представена заповед. Прокуратурата унищожава истинските доказателства и се опитва да фабрикува фалшиви", допълни по-късно бизнесменът.
 
По-късно главният прокурор Иван Гешев публикува снимки от спецакциите в акаунта си в Twitter под надслов "Чистим България". "Подкрепям изцяло колегите, които с риск за собствената си сигурност, защитават интересите на българските граждани. Ще бъдем безкомпромисни срещу всеки, за когото са налице доказателства, че осъществява престъпления срещу магистрати", посочва той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама