Фенове на "Левски" излизат на поход в столицата

07:40, 15 фев 20 / Спорт 25 3333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Левски” и Националният клуб на привържениците организират поход в столицата, в който ще вземат участие "всички, които обичат “синия” тим". Това ще стане по обед преди мача с ЦСКА, който започва в 14.45 ч. на националния стадион.

Шествието ще е под наслов “Левски”, ти си всичко за нас”. Сборният пункт е в 12 ч на бул. “Тодор Александров”. Походът ще поеме към националния стадион в 12,30 ч, като първо ще се отправи към бул. “Дондуков”, след това ще продължи бул. “Васил Левски”, за да стигне до Паметника на Апостола на свободата. Там левскарите ще се поклонят пред светинята и поднесат венци. Оттам “сините” фенове ще продължат в посока СУ “Свети Климент Охридски”. След завой към Спортната палата ще завият наляво по ул. “Гурко”, за да стигнат до крайната си цел - стадион “Васил Левски”.

Организаторите обясниха, че това няма да е шествие на ултрасите, а ще е поход в името на “Левски”. Поради тази причина и призоваха участниците да не се поддават на провокации.

"Дошло е време за пълна мобилизация и обединение. Дошло е време за пореден път да се легитимираме като “отбора на народа” и да покажем кои сме и какво можем заедно! Сплотени като юмрук! Дошло е време да изтупаме от прахта позавехтелите завети, оставени от доблестните мъже, създали “Левски”! Да си припомним ценностите, които са ни водили и съхранили повече от век!”, се казва в част от съобщението на “Левски” и НКП.

Феновете продължават да впечатляват със закупуването на абонаментни карти за сезона. От “Тръст Синя България” обявиха, че за последните три дни са били разграбени цели 1000 карти, което прави по една закупена карта на всеки 7 мин. 80 000 лева са влезли в сметката на “Левски”. Вече са продали 2400 сезонни карти. Това е подобрен рекорд за продадени карти в един сезон.

Във връзка с похода от СДВР предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на шествието и спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. В дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

От СДВР посочват, че е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама