Пореден въоръжен грабеж в банка в София, МВР се събира извънредно

14:29, 12 фев 20 / Крими 25 1752 Topnovini
1

Пореден въоръжен грабеж беше извършен в банка в София. Маскиран и въоръжен мъж е влязъл в банков клон на столичния бул. „Цар Борис III“, близо до Околовръстното, съобщи БНР. По информация на медията нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева, след като е заплашил с оръжие банковите служители. При грабежа няма пострадали.

Полицията издирва извършителя. Служителите в търговския център се разпитват, иззети са и записите от камерите.

Вътрешният министър Младен Маринов е събрал професионалното ръководство на МВР на спешна среща след поредния обир, съобщи Нова телевизия. Освен насоките на конкретните разследвания, които води полицията , са били обсъдени и конкретни мерки в две направлениея. А те са - мащабна проверка на физическата и техническа охрана на банковите клонове в страната, както и мероприятия за засилване на тяхната сигурност и превенция на евентуални бъдещи посегателства.

Каква е причината за зачестилите грабежи?

Припомняме, че това е поредният обир в последните дни. В понеделник клон на банка в на бул. „Мадрид“ в центъра на София също беше ограбен, а вчера в Шумен бе обрано обменно бюро.

Полицията не изключва и версията нападателят да е един и същ при днешния обир и този в понеделник, тъй като става въпрос за поредица от сходни случаи. Преди няколко месеца маскиран мъж с пистолет отново влезе в банков клон, в квартал „Сухата река“ и отново успя да го обере по идентичен начин.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.