Пореден въоръжен грабеж в банка в София, МВР се събира извънредно

14:29, 12 фев 20 25 2894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден въоръжен грабеж беше извършен в банка в София. Маскиран и въоръжен мъж е влязъл в банков клон на столичния бул. „Цар Борис III“, близо до Околовръстното, съобщи БНР. По информация на медията нападателят е успял да вземе близо 11 000 лева, след като е заплашил с оръжие банковите служители. При грабежа няма пострадали.

Полицията издирва извършителя. Служителите в търговския център се разпитват, иззети са и записите от камерите.

Вътрешният министър Младен Маринов е събрал професионалното ръководство на МВР на спешна среща след поредния обир, съобщи Нова телевизия. Освен насоките на конкретните разследвания, които води полицията , са били обсъдени и конкретни мерки в две направлениея. А те са - мащабна проверка на физическата и техническа охрана на банковите клонове в страната, както и мероприятия за засилване на тяхната сигурност и превенция на евентуални бъдещи посегателства.

Каква е причината за зачестилите грабежи?

Припомняме, че това е поредният обир в последните дни. В понеделник клон на банка в на бул. „Мадрид“ в центъра на София също беше ограбен, а вчера в Шумен бе обрано обменно бюро.

Полицията не изключва и версията нападателят да е един и същ при днешния обир и този в понеделник, тъй като става въпрос за поредица от сходни случаи. Преди няколко месеца маскиран мъж с пистолет отново влезе в банков клон, в квартал „Сухата река“ и отново успя да го обере по идентичен начин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама