Спасиха израелски турист, изгубил се в Боровец

11:42, 10 фев 20 25 2202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелски турист е открит невредим след близо 6-часова издирвателна акция в курорта Боровец, съобщи МВР.

Около 19.00 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16.00 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх „Ястребец“ към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15.30 часа 23-годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона.

Турист падна от лифта в Пампорово

Веднага след получаването на сигнала младият мъж бил обявен за общодържавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ-Самоков. Уведомено било и посолството на Израел, чиито представители също пристигнали на място.

В предприетите оперативно-издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери.

Скиор увисна на лифт в Банско

След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността „Мусаленска пътека“, на около 3 км от връх „Ястребец“, във видимо добро здравословно състояние.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама