Спасиха израелски турист, изгубил се в Боровец

11:42, 10 фев 20 / Общество 25 1112 Topnovini
1

Израелски турист е открит невредим след близо 6-часова издирвателна акция в курорта Боровец, съобщи МВР.

Около 19.00 часа на 9 февруари израелски турист заявил в полицейския участък в курорта Боровец, че около 16.00 часа за последно е разговарял със сина си, който му съобщил, че тръгва от връх „Ястребец“ към курортния комплекс със сноуборд, след което е загубил връзка с него. Изяснено било, че около 15.30 часа 23-годишният мъж се е качил с кабинкова въжена линия до последната станция, като след разговора с баща си е спрял да отговаря на телефона.

Турист падна от лифта в Пампорово

Веднага след получаването на сигнала младият мъж бил обявен за общодържавно издирване, а с цел установяване на местонахождението му била организирана незабавна издирвателна операция под личното ръководство на началника на РУ-Самоков. Уведомено било и посолството на Израел, чиито представители също пристигнали на място.

В предприетите оперативно-издирвателни действия активно се включили и представители на стопанисващия пистите и собственик на съоръженията в ски зоната, оказвайки пълно материално-техническо съдействие на полицейските служители. В хода на координираната съвместна работа били включени три снегоутъпкващи машини и прегледани множество видеозаписи от охранителни камери.

Скиор увисна на лифт в Банско

След близо 6 часа интензивни издирвателни действия акцията приключила благополучно. Около 1.30 часа след полунощ туристът е открит в местността „Мусаленска пътека“, на около 3 км от връх „Ястребец“, във видимо добро здравословно състояние.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи