Откраднаха скъпи велосипеди от столичен гараж

09:07, 10 фев 20 25 2451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от софийски гараж. Цената на единия е около 6 000 лв. За да ги имат и усъвършенстват, собствениците са посветили години от живота и са заделяли по колкото могат от всяка заплата. Единият човек, останал без скъпото си колело, е председателят на Българската федерация по колоездене Антон Настев.

Луксозните колела са откраднати от гараж, намиращ се в столичния квартал „Лозенец”.

„Крадците влизат през топлата връзка между входа на жилищния блок и гаража. Не мога да си обясня как са влезнали, защото достъп до кооперацията имат само живущите. Следователите не намериха никакви следи от взлом. Тези велосипеди са част от фирма, в която работих като продуктов директор, а отделно се състезавам за отбора, който представлява фирмата”, каза потърпевшият.

Той обясни, че крадците са млади хора. „Момичето е със светло палто. Ако са били в района често, аз след тренировка се прибирам. Велосипедът прави впечатление. Не мога да изключа никоя, но човек без достъп до входа, не може да знае, че в този гараж има такива велосипеди”, каза още Настев.

По думите му общността на планинските колоездачи в България е сплотена и тези велосипеди са разпознаваеми. „Всеки запознат с велосипедите ще алармира. Вчера имаше 850 споделяне на молбата ми. Полицията дойде и направи оглед на място. Ще бъде назначен разследващ полицай, на който ще трябва да предоставя документацията за велосипедите. Важното е, че има кадри”, заяви собственикът им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама