Кога ще бъде завършена третата линия на метрото

08:14, 04 фев 20 25 2060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Третата линия на метрото в столицата ще бъде завършена през май месец, като надеждите са да се съкрати това време, но сериозно отклонение няма да има. Това каза инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на "Метрополитен" ЕАД, пред БНТ.

В момента работата по третата линия на метрото е в първи етап. Тя е 8 км с 8 метростанции, като 5 от тях ще бъдат пуснати по график май месец. Вторият етап, който се намира на метростанциите "Орлов мост", на театъра "Зад канала" и първата на "Владимир Вазов", ще бъде завършен три месеца по-късно.

Софийското метро на 22 години

"През късната есен мислим, че ще бъде пуснат и участъкът в "Овча купел". Общо 12 км с 12 метростанции", каза той.

Строителството е приключило на метростанциите от третата линия на метрото, освен на тази в "Овча купел", защото там срокът не е изтекъл. Остава изградените станции да бъдат почистени. Изпитанията трябва да приключат в посочените срокове. Системите са повече и автоматиката е по-сложна отколкото на първите линии, добави инж. Стоян Братоев.

Спряха метрото в Ню Йорк заради две дървеници

В момента имаме 20 влака доставени, които се намират в процес на изпитание. Имаме договор за още 10, но те не са необходими за тези два етапа в момента“, заяви той.

Трафикът ще бъде облекчен със завършването на третия лъч на метрото, но от друга страна се появяват все повече автомобили, поясни експертът. „Когато се завършат третият и четвъртият етап на метрото, тогава то ще превозва почти 600 000 души, а с пускането на първия и втория етап - ще доближи 500 000 на ден“, посочи експертът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама