Жители от „Младост“ на протест срещу кмета, пета година чакат саниране

13:47, 26 яну 20 25 2613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на 4 блока в столичния квартал „Младост“ излязоха на протест с искане да се ускори санирането по Националната програма за енергийна ефективност, предаде БГНЕС.

Недоволството на гражданите от блокове 451, 457, 213 и 220А е предизвикано от решението на новоизбрания кмет на общината арх. Стефан Стефанов, който според тях решава, че трябва наново да започне конкурсът по избор на фирмите за саниране.

Протестиращите подчертават, че не симпатизират на нито една политическа сила и протестът им не е политически – за тях е важно администрацията де се води главно от интересите на гражданите и да не ги бави излишно.

Жители на „Младост“ излизат на протест заради забавено саниране

Сред инициаторите на протеста е Валентин Костов, член на УС на Сдружението на собствениците в блок. 451. Той разказа, че сдружението е създадено преди 5 години именно да участва в Националната програма за енергийна ефективност. Още същата година общината е сключила договор за обследване на блока като е изготвен необходимият паспорт.

Костов разказа, че след издаването на паспорта Столична община прехвърля ангажиментите по санирането на районната администрация в „Младост“. Тогава нещата заспаха. „4 години минаха без да е направено нищо. Смениха се четирима кмета – резултатът е нищо“.

След многократни срещи с районната администрация, живеещите в петте входа на блок 451 свикват общо събрание. „Очаквам, че районният кмет Стефанов ще се появи на това събрание, защото е уведомен писмено“.

Междувременно районният кмет арх. Стефан Стефанов заявява в отворено писмо до медиите по случая, че обществената поръчка за санирането на блоковете не е приключила. Дейността на комисията ще изготви доклад до 13 март.

Жителите обаче не са съгласни с казаното и се мотивират с това, че след като Стефанов е бил главен архитект на района при предишните двама кметове, би трябвало да е запознат с проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама