Възстановяват дейността на ​Белодробната болница в София

08:18, 06 яну 20 / Общество 25 941 Topnovini
1

Белодробната болница в София, която изгоря частично по време на пожара на 31 декември, възстановява дейността си от днес. Все още не е ясно кога ще заработи психодиспансерът, обясни директорът на лечебното заведение.

Една от стационарните сгради на лечебното заведение ще бъде използвана като поликлиника, за да се поднови приемът на пациенти. В ход е и работата по пострадалите сгради на столичния психодиспансер, съобщи БНТ.

Управителят на Белодробната болница д-р Кирил Палавеев благодари на работещите там и обясни, че те са помагали с разчистването от 31 декември досега. Помещенията под покрива са неизползваеми, защото заради гасенето е имало тонове вода. Първият етаж и апаратурата са незасегнати.  

Д-р Емил Грашнов, директор на Център за психично здраве обясни, че е възстановено електричеството в засегнатите помещения. Тези дни ще започне и приемът на пациенти в психодиспансера. Засегната е администрацията, ТЕЛК-ът, амбулаторният и приемният кабинет. Предстои изчисляване на щетите.

По случая все още тече разследване. Продължава и набирането на средства за ремонта на лечебните заведения чрез специална дарителска сметка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани