След срутването на укрепление на строеж: Няма опасност за жителите на „Манастирски ливади”

19:27, 12 дек 19 25 2445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма опасност за хората или сгради в столичния квартал „Манастирски ливади”, след като по-рано днес се срути изкоп на строеж. Пострадали няма, съобщава bTV. 

В района има три строежа на жилищни сгради – един до друг. Не е ясно как укреплението на един от изкопите се срутило. Повлякло е обаче и пътя между строежа и близката жилищна сграда.

Органите на реда работят по две вероятни причини – авария водопровод, който е увредил земната маса или неправилно укрепване на участъка от строителя. Все още не е ясно и кой ще плати за ремонта на пътя.

На мястото се строи 5-етажна сграда. „Укрепването е направено като по учебник. За първи път ми се случва от 30 години такова нещо. Не се е работило. Имаше много вода и аз очаквах, че водата е подпочвена, но се оказа, че има и теч на водопровода, защото под асфалта има огромна кухина”, каза управителят на строителната фирма Васил Щраков.

Властите заявиха, че няма опасност за близките сгради. Според Закона за устройство на територията „Разстоянието между жилищните сгради на основното застрояване през улицата е по-голямо или равно на височината на жилищните сгради”. Дали законът е бил спазен, ще стане ясно след проверката на Дирекцията за национален строителен контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама