Нова клиника отвори врати в онкоболницата в София (Обновена)

15:28, 10 дек 19 / Общество 25 1501 Topnovini
1
2
3
4

публикувана 7.51/ обновена 15.20 

 

В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология официално бе открита новоизградената Клиника по медицинска онкология - химеотерапевтичен комплекс

Ремонтът струваше 1 300 000 лева, отделени от бюджета на Министерството на здравеопазването. Два от неизползваните досега етажа на сградата са превърнати в модерна клиника, отговаряща на всички условия за европейско лечение и безопасност на пациентите, съобщават от болницата. Тя е най-голямото и престижно специализирано заведение за лечение на онкологични заболявания в страната, което осигурява болнично обслужване на повече от 13 хиляди души годишно.

Болницата предлага комплексно лечение на пациентите си съобразно най-добрите световни практики - извършва се хирургична дейност, медикаментозно лечение и лъчелечение. На територията на болницата се намира най-големият лъчетерапевтичен комплекс в България.

„Убеден съм, че ремонтът ще подобри условията на труд и ще допринесе за повишаване мотивацията на работещите в клиниката“, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Министърът посочи, че през последните години и у нас, и в световен мащаб, се наблюдава тенденция към увеличаване броя на пациентите със злокачествени заболявания.

В момента в болницата се извършва инсталация на първия за България дигитален ПЕТ КТ (ПЕТ скенер), за закупуването на който министерството предостави на лечебното заведение близо 5 млн. лв. Апаратът е от най-висок клас и е единствен за  Балканския полуостров.

Изпълнителният директор болницата Стефан Константинов и началникът на Клиниката по медицинска онкология проф. Галина Куртева изказаха своите благодарности към екипа на министерството за добрата съвместна работа и отличния диалог.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 46 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.