Обвиниха четирима души за разпространение на наркотици

11:16, 05 дек 19 25 2119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на четирима души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и региона.

Участниците бяха задържани на 3-ти декември при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ТС БОП – София област. При извършените лични обиски на обвинените и при претърсванията на ползваните от тях адреси и автомобили са намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети са също електронни везни, мобилни телефони, с които участниците са поддържали контакт, пари в брой.

Групата е задържана непосредствено след „зареждане“ с наркотични вещества на едро, преди те да бъдат разпределени между дилърите. Според събраните до момента доказателства тя е действала от октомври 2018 г., като се е снабдявала с наркотици от доставчици на едро от София.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Спецпрокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Заради тежко здравословно състояние на четвъртия участник в групата е определена парична гаранция в размер на 3000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама