Високи остават цените на жилищата в София

18:20, 04 дек 19 25 2118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високи остават цените на жилищата в София, отчитат компаниите, свързани с имотен бизнес у нас. Средната цена на квадратен метър в столицата е около 1090 евро на кв. м, отчитат от бранша.

Цените в "Лозенец", "Стрелбище", "Гоце Делчев" и "Кръстова вада" варират между 1300 и 1500 евро.

Цените на имотите се задържат на достигнатите нива, отчитат експертите. Обемът продажби се е увеличил през изминалата година, като Агенцията по вписванията отбелязва ръст от около 6% през 2019 г. в сравнение със сделките, сключени през 2018 г. Това съобщи Полина Стойкова - изпълнителен директор на една от големите фирми за покупко-продажба на недвижими имоти, предава БНР. През третото тримесечие средната цена на квадратен метър в София е същата като година по-рано.

Разширява се и периметърът на търсене в различните райони на София. Досегашните предпочитания на купувачите са били на жилища в южните квартали на столицата. През тази година се отчита значителен ръст на продажби в северните и западните райони на София.

Двустайните жилища съставляват около 65% от закупените имоти в края на 2019 г., а около 30% от купувачите предпочитат тристайни апартаменти. Ваканционните имоти в страната остават със сравнително ниски цени. Около 400 евро на квадрат е цената в Банско, около 500 евро в "Слънчев бряг". Според експертите в бранша, цените ще останат достигнатите нива и през 2020 г., без особени изменения.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама