Фандъкова: Хората, които искат да развиваме града си ще подкрепят непопулярните мерки

12:34, 30 ное 19 / Политика 25 1538 Topnovini
1

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира предстоящото увеличаване на данъците на старите автомобили.

Мярката беше приета негативно от обществеността, защото беше обявена след местните избори. Противниците на Фандъкова дори я обвиниха, че преди вота тя е обещала да няма увеличаване на данъците, нещо, което самата кметица отхвърля.

„Никой политик не очаква, че, когато предложи непопулярна мярка, тя ще се приеме охотно от обществото“, заяви тя, съобщи БГНЕС. 

Фандъкова: Основните такси няма да се променят

„Аз вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух, ще подкрепят дори и непопулярните мерки за това по-замърсяващите, по-мощните коли да плащат малко повече, отколкото досега“, каза столичният градоначалник.

Тя посочи, че данъците са вдигнати с малко. „Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист въздух, за по-добри улици в кварталите да подкрепят. Очаквам това да се случи в Столичния общински съвет“, подчерта Йорданка Фандъкова.

Парите, които ще бъдат събрани допълнително – около 18 милиона лева, трябва да отидат за подобряване на градския транспорт, залесяване и откриване на нови паркове, обеща по-рано кметът на София. В същото време Фандъкова заявява, че основните такси – за жилищата и битови отпадъци, няма да бъдат променяни. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани