КТ "Подкрепа" излиза на протест заради болничните

06:30, 27 ное 19 25 2473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 11.00 часа КТ "Подкрепа" излиза на национален протест под наслов "Болните работници не са престъпници"

Протестиращите ще настояват работодателите да поемат поне първите 5 дни от болничните, както и да изплащат 100% от трудовото възнаграждение през този период (понастоящем е едва 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци). Сред исканията са и отпадане на данъка върху минималната работна заплата; спешна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничаване на извънредния труд; прилагане на сумираното изчисляване на работното време само в непрекъсваеми производства.

Протестното шествие ще започне от пл. „Княз Александър I“ по бул. „Цар Освободител“ до пл. „Народно събрание“, където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. „Васил Левски“ и бул. „Княз Ал. Дондуков“ до ул. „Тракия“ №15, след което обратно по бул. „Княз Ал. Дондуков“ до пл. „Независимост“.

От 10.00 до 11.00 часа в 35 Дирекции "Социално подпомагане" в цялата страна ще се проведе предупредителна стачка с основно искане за 40% базово увеличение на основната работна заплата на социалните работници и служители

Още по темата:

Бисер Петков потвърди: Не е внесено предложение за промяна на болничните

КНСБ: Дългите болнични са с най-голям ръст през последните години

Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама