Съдът даде ход на делото за касиране на вота в София (ОБНОВЕНА)

12:00, 21 ное 19 25 4467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административният съд даде ход на делото за касиране на изборите в София по жалбата на независимия кандидат за кмет Мая Манолова, която остана втора в кметската надпревара, съобщи bTV.

Манолова заяви, че има 900 протокола, които са манипулирани. Тя допълни, че са отваряни запечатаните пликове с изборните книжа, преди те да стигнат до ОИК. 

Какво е това „чудо“ касиране на вота?

Избраната за кмет на София Йорданка Фандъкова не присъства на съдебното заседание. 

Председателката на ОИК обяви, че има решение от 25 октомври за предварително проверка на копията на протоколи. "Не може да бъде доказано чрез свидетели дали е добра или не е добра организацията. Това могат да го кажат членовете на ОИК, в които нито една политическа сила нямо мнозинство", обяви председателят на ОИК Полина Витанова. 

Съдът допуска трима свидетели на жалбоподателите, но отказа повторно преброяване на бюлетините от втория тур. Административния съд обаче поиска съдебно-техническа и математическа експертиза, която да сравни в математически модел изборните резултати на двамата кандидати. 

Припомняме, че след първия тур на изборите Манолова сезира прокуратурата за купуването на ромски гласове, но жалбите ѝ не бяха уважени заради липсата на доказателства. От ЦИК обявиха, че нямат данни за тежки нарушения на вота, които биха могли да опорочат изборния процес в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама