Поставят нов бастун на Славейков

10:05, 18 ное 19 25 1846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Част от бронзовата статуя на Петко и Пенчо Славейкови от емблематичния площад "Славейков" изчезна. Синът остана без бастуна, на който се подпираше. Миналата седмица той беше откраднат. Пред БНТ доц. Тодор Чобанов обяви, че до 10 дни новият бастун ще бъде поставен. 

"С Георги Чапкънов и неговия екип проведохме веднага разговор, когато разбрахме, че имаме такъв неприятен проблем. Технологично бастунът ще се изработи за няколко дни. Предполагам, че до около 10 дни вече ще бъде поставен. Авторът се чуди дали да не го направи железен, защото няма да представлява интерес за крадците на метал, които се надяват може би да изкарат 100 лв., открадвайки бастуна, но нашето мнение е, че става дума за хулиганство", каза още доцент Тодор Чобанов.

Досега от МВР не са успели да установят извършителя.

Според доцента мястото на такива хора е в затвора, както това се случи с човека, който открадна Аполон преди около година. Обмислят и допълнителни мерки за сигурност, като специална камера, която да гледа само и единствено паметника.

Преди три дни кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Facebook, че е направена поръчка за възстановяване на паметника.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама