Кметът на "Изгрев" иска референдум за мораториум върху жилищното строителство

18:30, 05 ное 19 / Общество 25 704 Topnovini
1

„Една от основните ми идеи е да предизвикам местен референдум за въвеждане на мораториум върху жилищното строителство. Считам, че това е напълно изпълнимо като обещание”. Това каза пред bTV д-р Делян Георгиев, избран за кмет на район „Изгрев”, издигнат от БСП.

„Тежкото презастрояване през последните години е една от основните причини, която ме накара да дам своя принос за промяната в София”, каза той. По думите му през последните две години в района са се построили 7500 нови жилища.

„Това нарушава съществуващата инфраструктура. Идват нови хора с техните автомобили, има и повече деца. А един от големите проблеми е, че в кв. „Изгрев” няма детска градина”, обясни д-р Георгиев. Затова и един от основните му приоритети е построяването на нова детска градина там.

„Хроничните проблеми на София като презастрояването, липсата на зелени площи и паркоместа и чистотата на въздуха трябва да бъдат решени в максимално кратки срокове”, смята районният кмет.

Според него столицата е започнала да се променя и доказателство е, че половината районни кметове са от различни политически сили.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани